Jajka w wiosennym sosie
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ugotowane na twardo jajka – 6 szt.
gęsta, kwaśna śmietana - 1 szklanka
czosnek - 1-2 ząbki
szczypiorek - 2 łyżki
koperek - 2 łyżki
posiekana rzeżucha - 2 łyżki
posiekane zielone listki melisy - 1 łyżeczka
cukier - 1/4 łyżeczki
biały pieprz - szczypta
sól
Przygotowanie:
Roztarty z solą czosnek wymieszać ze śmietaną, cukrem, pieprzem i zieleniną. Obrane jaja przekroić wzdłuż na pół, ułożyć na talerzu, polać przygotowanym sosem, przykryć folią i wstawić na 30 minut do lodówki.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz