Sałatka winogronowa z serem pleśniowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

winogrono zielone - 200 gramwinogrono czerwone - 200  gramorzechy nerkowca - 50  gramorzechy włoskie - 50 gramser pleśniowy Kamos - 150 gramsok z cytryny - 1 sztukamiód - 1 łyżkapapryczka chilli - 1 sztukaśliwki kalifornijskie - 6 sztukkurkuma - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Przygotowanie sosu:Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średniąkostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.Wykonanie sałatki:Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.Smacznego!

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera