Sałatka winogronowa z serem pleśniowym
09/05/2014 - 11:28
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
winogrono zielone - 200 gramwinogrono czerwone - 200 gramorzechy nerkowca - 50 gramorzechy włoskie - 50 gramser pleśniowy Kamos - 150 gramsok z cytryny - 1 sztukamiód - 1 łyżkapapryczka chilli - 1 sztukaśliwki kalifornijskie - 6 sztukkurkuma - 1 szczypta
Przygotowanie:
Przygotowanie sosu:Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średniąkostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.Wykonanie sałatki:Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.Smacznego!
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz