Kremowy sos szparagowy
14/06/2017 - 14:08
kuchnia fusion
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 1 pęczek świeżych białych szparagów
- 300 ml śmietanki słodkiej 18%
- 300 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, tymianek do smaku
- 1 łyżeczka soku z limonki
Przygotowanie:
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić parę minut na łyżce masła i dodać do szparagów. Całość zalać śmietanką, dodać serek topiony i wszystko zmiksować blenderem, a następnie przecedzić przez sito. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Na koniec dodać sok z limonki, łyżkę masła i dokładnie wymieszać. Gdyby sos był za gęsty, można rozcieńczyć go odrobiną mleka lub wody.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
45 minut- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz