Brokuły z szynką
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
brokuły - 50 dag
szynka - 20 dag
cebula - 1 średnia
olej - 1 łyżka
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuły umyć, podzielić na cząstki. Łodygi odciąć, pokroić w plasterki. Gotować w osolonej wodzie przez 7 minut. Następnie przelać zimną wodą, dokładnie odsączyć. Szynkę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Cebule obrać, umyć, posiekać. Zeszklić na gorącym oleju. Dodać szynkę, brokuły, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, skropić odrobiną wody. Dusić pod przykryciem ok. 7 minut.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz