Ramen z kaczki z serem morskim
10/10/2017 - 14:13
kuchnia japońska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- ok. 3,5 l wody
- 1 pęczek włoszczyzny
- 4 udka z kaczki
- 3 ząbki czosnku
- 2-3 cząstki świeżego imbiru
- sól i sos sojowy do smaku
- 250 g makaronu chińskiego
- 1 pęczek szalotki ze szczypiorkiem
- 150 g sera morskiego MSM Mońki
- 1 papryczka chili
- 3 jajka ugotowane na twardo
Przygotowanie:
Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. W połowie gotowania dodać obrany i grubo pokrojony czosnek oraz imbir. Mięso oddzielić od kości, pokroić razem z warzywami w cząstki i wyłożyć do miseczek. Wyłożyć również świeżo ugotowany i gorący makaron, grubo pokrojoną szalotkę ze szczypiorem i cienkie plasterki papryki chili. W każdej miseczce umieścić także po połówce jajka. Całość zalać wrzącym rosołem. Na koniec do miseczek z rosołem włożyć pokrojony w grubą kostkę ser morski.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
1 godz.- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz