Zupa grzybowa (czysta)
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
esencjonalny rosół – 6 szklanek
suszone grzyby – 5 dag
cebula – 1 szt.
pieprz – kilka ziaren
sól, pieprz
zielona posiekana pietruszka – 1 łyżka
Przygotowanie:
Grzyby dokładnie umyć, namoczyć na 2 godziny, ugotować pod przykryciem w tej samej wodzie, w której się moczyły razem z pieprzem i pokrojoną cebulą. Odcedzić. Wywar z grzybów wymieszać z rosołem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z pasztecikami, kruchymi paluszkami, uszkami z grzybów, lub kostką z kaszki manny.
Czas przygotowania:
1 i 1/2 godzinyLiczba porcji:
5- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz