Dip serowy do nachosów i innych przekąse
15/02/2013 - 15:31
kuchnia meksykańska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1/3 szklanki mleka2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x11 łyżeczka paprykiłyżeczka parmezanuduża paczka nachosów
Przygotowanie:
Jak to zrobić?
Do garnka wlewamy mleko i wkładamy serki topione. Całość podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy aż się połączy w jednolitą całość. Następnie dodajmy paprykę i parmezan. Mieszamy i podajemy z nachosami.
Dobra rada: Aby dip był jeszcze smaczniejszy, możemy dodać trochę świeżych ziół, które podkreślą jego smak i sprawią, że będzie wyjątkowo aromatyczny. Chcesz przygotować sosy w różnych kolorach - nic prostszego! Pamiętaj, że serki to baza, a reszta zależy od twojej inwencji. Jeśli np. zależy ci, aby dip miał kolor czerwony wystarczy, że dodasz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
Smacznego!
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz