Flądra z wody
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ryba - 1,20 kg
włoszczyzna bez kapusty - 20 dag
woda – 6 szklanek
masło – 3-4 łyżki (4 dag)
cebula - 1 szt.
listki laurowe - 1-2 szt.
ziele angielskie - 4-5 ziaren
posiekana zielona pietruszka
sól
Przygotowanie:
Rybę sprawić, opłukać. Ugotować wywar z warzyw i przypraw. Do gorącego wywaru włożyć rybę, gotować na bardzo małym ogniu około 25 minut (zależnie od wielkości flądry). Ugotowaną rybę wyłożyć na talerz, skropić masłem, przybrać zieleniną.
Podawać z ziemniakami i surówką z warzyw. Można również podawać z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz