Jabłka zapiekane po podlasku
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
jabłka – 4 szt.
masło – 1 łyżka
jajka – 2 szt.
mąka – 2 łyżki
cukier waniliowy - 1 opakowanie
cukier puder - 1 łyżka
śmietanka – 2/3 szklanki
cytryna
Przygotowanie:
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić, skropić sokiem z cytryny.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wsypać jabłka. Jajka, mąkę, cukier waniliowy, cukier puder i śmietanę dokładnie wymieszać. Masą zalać jabłka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C. Zapiekać 25 minut.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz