Chrupiące placki ziemniaczane z sosem koperkowym
05/10/2015 - 14:13
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ziemniaki - 1 kg
cebula - 1 szt
jajka - 1 szt
mąka - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
olej - 5 łyżek
sos koperkowy Tarsmak - 1 szt
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem koperkowym Tarsmak. Oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm. Przepis przygotował Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz