Wątróbka drobiowa z grilla

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

wątróbka drobiowa - 1/2 kg
czosnek - 4 ząbki
olej - 3 łyżki
wytrwane czerwone wino - 100 ml
Sos chrzanowy Tarsmak - 1 sztuka
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
zioła prowansalskie - 1 sztuka
słodka papryka - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.   Smacznego!

Czas przygotowania: 
długi
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera