Zupa solferino
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
włoszczyzna – 1 pęczek
fasola szparagowa – 20 dag
ziemniaki – 25 dag
pomidory – 25 dag
woda – 6 szklanek
masło - 2 łyżki
mąka – 1 łyżka
sól i pieprz
Przygotowanie:
Warzywa oczyścić, wypłukać, zalać wrzącą wodą, posolić. Ugotować wywar. Fasolkę szparagową obrać z włókien, ugotować, odcedzić. Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w kostkę, ugotować na przecedzonym wywarze. Podprawić jasnozłotą zasmażką, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pomidory ugotowane lub surowe, przetarte, włożyć pokrojoną w skośne kawałeczki fasolę szparagową.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz